Headache go away !




2/5/2016
8.36 PM

Hye ^_^

Selamat malam bloggers sekalian alam. Pejam celik pejam celik dah masuk hari kedua bulan may. Time fly so fast. And .. Pejam celik pejam celik jugakk, dah nak balik Bertam T_T. Tak nak ! Tak puas lagi bercuti kat rumah nie. Tak puas lagi tengok tv tak puas lagi tengok cerita best2. Huk3 .. Tapi .. Bila tiba masanya Mieyra kena balik jugak. Hurmm ~ Sobb sobb ~~

Hari nie seharian Mieyra menghabiskan masa Mieyra atas katil jehh. Kenapa ? Sebab penyakit Mieyra tetiba pulak datang 'melawat' Mieyra hari nie. Penyakit ape ? Hahaha .. Penyakit migrain tetiba pulak datang hari nie. Korang tahu kan migrain tu ape ? Kalau tak tahu mehh nak kabo .. Migrain nie sakit kepala yang teramat sangat. 

Migrain nie jugak ada symptom dia. Setiap individu berbeza kalau ada penyakit migrain nie. Like me, symptom migrain tu datang pandangan Mieyra macam kabur sikit. Bukan nak pengsan ke hape. Cuma tak nampak. Lebih kurang macam tu lahh. Lepas hilang kabur tu lahh baru datangnya sakit kat bahagian kepala tu.

Sape yang ada penyakit migrain cerr komen Mieyra nak tengok. And kalau korang migrain ape yang korang buat. Semestinya yang 'sepenyakit' macam Mieyra akan tahu macam mana rasa sakit tu betul tak ? Bila rasa sakit tu datang rasa macam ... Nak hantuk jehh kepala kat dinding. Betul tak? *Tapi Mieyra tak pernah buat macam tu. Aku sayang lagi kepala aku nihh. Hee ~*

Kalau Mieyra mengalami migrain tu. Biasanya Mieyra makan ubat yang doktor bagi kat Mieyra. Ada empat ketul ubat semuanya and Mieyra perlu makan semuanya .. Ubat tue kuat tau. Kalau makan biasanya akan rasa mengantuk then tertidur lahh .. Lepas bangun dari lena yang panjang baru lahh hilang rasa sakit tu. Believe me if i don't sleep after eat the medicine i still get the headache. Sakit wooo ~ *Maksud Mieyra by hook or by crook Mieyra kena tidur jugak*



Mieyra actually puasa tau hari nie. Dah sampai separuh hari dh pun. Terpaksa berbuka sebab Mieyra dah tak tahan sangat. Sayang wehh puasa aku ~,~ Mieyra cakap kat umi Mieyra nak bukak puasa then Mieyra cakap Mieyra migrain. My mom ask me why ? Sebab tetiba jehh sakit. Takde angin takde ribut tetiba migrain. *Memang takde angin ke ribut sebab sekarang musim kemarau ~,~*

But .. Memang lahh .. Dua tiga hari nie Mieyra memang stress sikit lahh. Macam2 masalah datang menyebabkan Mieyra stress. Orang migrai nie tak boleh stress. Bukan setakat stress jehh tak boleh. Banyak lagi pantang larang dia. Macam .. Tak boleh berdiri dekat tengah panas lelama. Haa ! Sebab tu kawan2 aku panggil aku puteri lilin nak habak maii. Puteri lilin pun boleh .. Hahah ~

Ape pun, i'm getting better. Ye laa ..Kalau tak better takkan aku hadapnya laptop kesayangan nie. Tido lebih baik. Tapi tak tau lahh Mieyra boleh tido ke tak malam nie sbb hari nie dah banyak sangat tido. Kalau tak boleh tengok cerita lahh gamaknya sampai pagi. Esok Mieyra nak puasa. Ganti yang hari nie punya. Sayang gila puasa aku ! Adoii ..

May is my favorite month ! Guess why ? Hahaha :)

Kbaii :D

No comments:

Post a Comment