Dream High




13/5/2016
12.05 PM

Hye ^_^


Hari tue adalah kawan Mieyra nie paksa Mieyra tengok satu drama korea nie. Nama drama nie ialah Dream High. Kawan Mieyra cakap cerita dia best sangat-sangat. Kebetulan pulak time tue Mieyra baru habiskan drama korea yang tengah hot sekarang nie. Alahh .. Descendants Of The Sun tue. Korang mesti tengok jugak kan drama tue. Best betul tak ?  Tapi entry nie Mieyra nak cerita tentang dream high bukan dots .. Heheheww

Mieyra nie jenis yang susah sikit lahh nak move on bila tengok drama korea nie. Even .. Kalau Mieyra dah habis tengok semua episode pun Mieyra bukak Utube dengar lagu or tengok behind the scene diorang. Nampak tak susah sangat Mieyra nak move on. So .. Bila kawan Mieyra paksa suruh tengok dream high tue i feel like .. Err ~ Ingat nak move on dengan dots tue dulu. Tapi dia paksa jugak so nak tak nak Mieyra tengok lahh .. Sobss sobss T_T

Bila dah tengok episode satu sampai lima drama dream high nie takde lahh ketagih sangat. Cuma suka tue suka lahh sebab agak "best" jugakk. Then episode yang seterusnya tue Mieyra terus ketagih. Tak tau lahh kenapa. Mungkin sebab makin banyak 'gimik' dalam drama nie. Tue yang best.

Pelakon Dream High 

Drama nie dah lama keluar sebenarnya. Kalau tak silap pada tahun 2010 rasanya. Mieyra rasa peminat Kpop mesti dah tengok drama nie betul tak ? Sebab pelakon drama nie pun terdiri daripada members 2 PM which is group yang famous lahh time dulu-dulu. Mieyra baru tengok. Okeyy Mieyra memang ketinggalan zaman ~,~  Actually cerita nie dah lama ada dalam hardisk tapi baru tengok. Tue pun sebab kawan Mieyra yang paksa kalau tak memang cerita nie bersarang jehh kat dalam hardisk.

Mieyra paling suka lagu main dia. Lagu dia memang best gilahh ! Tajuk lagu tue pun Dream High jugak. Diorang berenam yang nyanyi. Ape yang buat lagu tue best is the meaning of the song. Memang lahh lagu korea tak faham ape yang diorang nyanyi. Tapi Mieyra tengok english punya version. Bila dengar yang english punya meremang bulu roma aku. Macam mana nak cakap erkk ? Lagu tue memberi makna yang mendalam sedalam dalam lautan yang luas terbentang lahh. Cehh ! Aku guna ayat hiperbola habihh bak hang .. Tak caya cuma cari jehh kat utube hayati betul-betul makna lagu tue.

Mieyra suka tentang drama nie sebab dia menceritakan macam mana kita nak capai impian kita. Walaupun kadang-kadang kita rasa sesuatu yang kita impikan tue macam sukar nak capai, tapi kalau ada usaha tak mustahil dapat capai impian tue. Walau banyak mana pun halangan, selagi kita tak putus asa, tak mudah menyerah, kita boleh dapat apa yang kita impikan .. 
Tue lahh pengajaran yang Mieyra ambil dari drama Dream High nie. So .. Apabila kita mengimpikan sesuatu, tak kisah setinggi mana pun impian tu kita mesti usaha untuk dapatkannya. Dream High !

Kbaii :)

6 comments:

SITI SORFIENA SYASHA said...

Hai Mieyra!

Opi pun suka sangat kat Drama Dream High ni. suka gile. dulu masa buat blogg awal awal, opi letak header opi as " Dream High" and decorate blog opi semua dengan pelakon2 dream high :D punya la suka sangat sampai ke blog tukar :D

friendship and impian diaorg sangat kuat :) best sangat sangat kalau dalam kehidupan kita pun macam ni kan? hehehe.

sofie adie said...

setuju tu!
dulu pernah gak layan citer ni, pastu bila dah banyak kali missed episod, jadi malas da nak tengok...

hanimsfrh said...

Woah drama lama ni kot. Haha. Tapi mmg best drama ni :D

tashira said...

belum tgk lagi T_T hahahaha nak tgk tapi yelah dah lama sgt tahun 2010 kot i cannot kalau drama tu dah terlalu lama hahaha lol

Mrs.Naa said...

hahaha .. @tashira i recommended tengok drama tue. Tak kisah lama pun sbb memang best. I sekarang dh habis tngk pun tak lehh move on. hehehe ...

Nabila Syifa said...

best ke? mcm mana nak tgk ni? ada link download tak?

Post a Comment