Marah




29/4/2016
3.38 PM

Hye ^_^

Selamat petang blogger sekalian alam. Takde banyak Mieyra nak cakap cuma nak cakap tentang perasaan marah. Marah. Semua orang pernah rasa perasaan tu betul tak ? Tipu lahh kalau takde yang pernah rasa nak marah kat sape2 tu. Kalau ada cuba angkat kaki jap nak tengok. Hehehe ^^

Marah nie perasaan yang hadir bila korang rasa tak puas hati or lebih kepada sakit hati dengan orang lain. So perasaan tu akan muncul. Perasaan tu akan menyebabkan korang rase geram, sakit hati, bercelaru, serabut and so on lahh. So .. Bahasa mudahnya, marah nie akan menyebabkan perkara yang negatif datang dari diri korang. 

Sebagai contoh, bila korang terlalu marah dekat orang lain, korang akan mula cakap yang bukan-bukan. Err~~ Lebih kepada menyumpah and so on. Selain tu, mulut korang akan cerita kepada someone tentang segala keburukan orang yang korang marahkan. Betul tak ? Betul lahh tue. Hahahah T,T


Macam Mieyra .. Seriously Mieyra cakap Mieyra nie sebenarnya tak mudah nak marah kat orang lain. Kalau marah sekali pun, Mieyra akan diam and sabar jehh. Tapi .. Tahap kesabaran Mieyra pun ada limit jugak. Tak selamanya Mieyra boleh sabar. And .. Kalau Mieyra betul2 marah dekat someone, Mieyra akan luahkan kat someone tu ape yang Mieyra tak puas hati dengan perkataan yang "agak" kasar. Sampai Mieyra rasa Mieyra dah luahkan semuanya Mieyra akan diam lahh n baru pikir balik ape yang Mieyra sebut time "sesi meluahkan" tu. Yup .. That's me.

Terkadang akan timbul jugak penyesalan. Sebab bila kita dah luahkan apa yang kita pendam mungkin someone tue akan terasa hati. Betul tak ? Tapi Mieyra pikir .. Kenapa kita perlu jaga hati dia sedangkan dia tak pernah nak jaga hati kita. Then .. Penyesalan tue lama2 akan hilang jugak. Mieyra nak mintak maaf. Tapi .. Tunggu hari raya lahh .. Hehehe ~~~

Mieyra ada jugak buat "kajian" kat google. *Siap buat kajian bagai.  Bila marah apa yang kita perlu buat. Banyak benda sebenarnya boleh buat. Antaranya ialah listen to music. Macam selalu Mieyra buat kalau Mieyra tengah marah. Dengar music salah satu untuk kita release kita punya "amarah" tue. Kalau korang rasa marah boleh lahh cuba buat mana tahu berkesan kan. Hee ^^

P/S : Mieyra memang tengah marah sekarang nie sbb tu entry Mieyra pasal perasaan marah tu. I just want to cool down myself ~

Kbaii :D

Be Qowiy !




27/4/2016
3.40 PM 

Hye ^_^

Hello korang. Memandangkan hari nie Mieyra rajin nak hadap lappy and hadap blog kesayangan Mieyra nie. Mieyra tetiba pulak terasa nak buat entry. At first Mieyra tak tahu nak buat entry tentang ape because i'm not in mood now. Fikiran Mieyra berserabut sikit hari nie. Rasa macam nak gila tapi tak gila. Ehh ! Macam mana tu ? Hahaha. K dah.. Takde lahh sampai nak gila. 

Kenapa Mieyra berserabut ? Hahaha. Kenyataannya Mieyra sendiri pun tanya diri Mieyra sendiri sekarang nie. Mieyra ade masalah sekarang nie. Masalah yang Mieyra tak boleh nak bagitahu korang yang tengah baca nie. Bukan tak nak share. But i think that my problem tak relevan nak share kat sini. Takut nanti bila Mieyra share ade yang cakap masalah tu pun nak cerita dalam nie ke. Takde idea nak buat entry bla bla bla .. So, i better shut up my mouth lahh. Oppps ! Jari Mieyra mane ada mulut. Hahaha. Okeyy Mieyra buat puncline *peace*

So .. Korang tengok tajuk Mieyra kali nie.. Be qowiy. That's right. Qowiy. Sape tahu ape maksud qowiy tu angkat kening kiri. Krikkk krikkk ...

Huhuhu .. Okeyy2 .. Bagi yang tahu maksud tu bagus lahh .. "Qowiy" tu datang daripada bahasa arab. So sape2 yang belajar bahasa arab or bersekolah di sekolah arab ke so on mesti tahu maksud tu. Qowiy tu bermaksud "kuat" or "strong" dalam bahasa english. So .. Be qowiy .. Maksudnya be strong. 



Mieyra tahu maksud tue pun dari sahabat Mieyra. And qowiy tu lahh yang Mieyra perlukan untuk hadapi masalah Mieyra yang sekarang. Besar sangat ke masalah Mieyra tu sampai perlu qowiy bagai. Errr~ Agak lahh besar jugak. Tak boleh bagitahu !

Tapi sahabat Mieyra tahu masalah Mieyra. And diorang lahh yang bagi semangat kat Mieyra sekarang nie. Suruh Mieyra "Qowiy". Mieyra berterima kasih kat diorang sbb bagi Mieyra kata2 semangat time Mieyra tengah down macam nie. Mieyra sayang diorang. Nak buat macam mana. Allah nk uji Mieyra sekarang nie. Sejauh mana Mieyra boleh hadapi masalah Mieyra. Yup .. Ujian. Allah tak uji hambanya di luar kemampuan hambanya right ? So .. Ujian nie Mieyra betul2 kena kuat lahh.. 


Oh ! Sebelum Mieyra lupa .. Gambar kat atas nie adalah gambar novel yang Mieyra baca. Dah khatam dua kali dah pun. Ape yang Mieyra nk cakap novel nie best. Mengisahkan persahabatan antara 3 individu. Dalam persahabatan diorang, mereka diuji .. And diorang qowiy hadapi masalah diorang. Like me, i have to qowiy as well. Sape2 yang minat boleh lahh baca novel nie. Terpromote pulakk .. Heee ~

Kbaii :D



I'm back !




26/4/2016
9.00 PM 

Hye ^_^

Hello uollss ! Dah lama Mieyra menyepi and tak bukak Mieyra punya blog kesayangan nie. Lama sangat. Dah dua bulan kot ! Lama kan.. Kenapa Mieyra menyepi ? Hahaha .. Mieyra mencari ketenangan sikit. Cehh ! Ketenangan lahh sangat kan.. 

Dalam tempoh dua bulan Mieyra tak taip or update anything. Tapi still Mieyra jenguk2 jugakk blog nie. Cuma Mieyra tak blogwalking and update jehh. Nak kata Mieyra busy... Sebenarnya jawapan tu antara ya or tak. Tak tahu nak pilih yang mana. Mieyra busy. Yup .. Busy lahh jugak dalam tempoh dua bulan tuhh. Sebab study assignment quiz test bagai kan.. Kalau tak busy tuhh lebih kepada Mieyra malas nak menaip. Sian blog aku nihh adehhh !

Sebab dah lama tak buat entry otak aku pun dah tepu nak pikir apa yang nak taip. Jejari manis Mieyra nie pun dah jadi kekok nak menari atas keyboard nie. Hahaha .. Siyess ~,~

Actually, there's a lot of story that i want to share and write. Tapi tak tahu nak mula daripada mana. Hahaha. Tapi tengok lahh .. Kalau Mieyra rajin Mieyra buat #Throwback nanti. *Kalau rajin k nampak sangat Mieyra nie pemalaihh. 

And untuk information korang, Mieyra sekarang dah mula cuti semester. Sebenarnya dah dua minggu dah but nak cakap jugak hahaha. But yeahh ! After struggle for final and terlebih homesick dalam minggu final tue sampai nangis2 nak balik rumah, sekarang Mieyra dah dekat kampung. Home sweet home lahh katakan ! Suka sangat ! Ye laa .. Dua bulan tak balik rumah. Rindu tau takk :*

Nah ! Mieyra belanja satu gmbar atas flight 3000 kaki permukaan bumi time balik Kelantan hari tue :)

Errr ~ Dah tak tahu nak tulis ape. Sampai sini je kot untuk kali nie. Nanti Mieyra update lagi. Yang mana follow blog Mieyra and tinggalkan jejak kat shoutbox tue nanti Mieyra membalas kunjungan kat blog korang pulakk. Mieyra perlu cari mood yang betul2 baik nak blogwalking~ Heee :D

Kbaii :)