New Semester Begin !


30/11/2015
9.00 AM 

Hye ^^

Ehemm .. Testing testing 123 .. Okeh ! Hello guys ! Lama jugak Mieyra tak update blog nie. Walaupun hanya dua tiga hari tak update hahaha. Ada yang rindu Mieyra tak ? Opppsss ! Takde .. Ok! Mieyra faham :p

Mieyra nak cerita pasal ape erkk kali nie ? Well, i'm here now. Kamu kat mana sih Mieyra ? Mieyra kat mana Mieyra Mieyra kat mana ? Hahaha :D


*Gambar nie diambil time Mieyra stay kat bilik kawan Mieyra yang JPK tue. Kalau bilik aku nampak dinding jehh tak nampak semua nie T_T

Well.. Bagi yang nak tahu, Mieyra dah kat Bertam nie dah. Malam kelmarin dalam pukul 10.00 PM Mieyra bertolak dari Kb ke Bertam. Pagi kelmarin Mieyra dah sampai depan kolej tercinta.

Nak dijadikan cerita, sebab sampai awal sangat *Sampai kolej dalam pukul 7.00 AM gitu Mieyra just menumpang rumah kawan Mieyra. Yang Mieyra cakap JPK tuhh. Untung laa kawan dengan JPK kan boleh laa menumpang rumah kejap hahaha..

Sampai kolej tue terus pergi rumah dia. Mieyra solat n tido kejap while kawan Mieyra yang JPK tue kena turun awal nak buat kerja untuk pelajar yang daftar kolej hari tu. Mieyra just stay bilik dia kejap n lepas tue turun pergi makan. Lapoo derr sebab tak makan pun time bertolak datang Bertam nie haa ..


Lepas makan .. Kenyang .. Senang hati semua tue .. Mieyra pun pergi laa daftar kolej.. Tapi kakak senior tu suruh tukar seluar, so Mieyra pun pakai laa kain skirt panjang. *Pinjam dari kawan Mieyra. After that dapat laa "kunci bertuah". Err~~ Takde laa bertuah sangat sebenarnya. Mieyra cakap macam tue sebab rumah kitorang dekat jehh dengan rumah housemate Mieyra sem lepas. Mieyra boleh berwalking pergi rumah diorang macam Mieyra blogwalking satu blog ke blog yang lain kan? Hahaha ~,~ Lagipun, dalam rumah nie Mieyra sorang jehh budak envi. Engkau hado ! Tak kisah pun ramai budak farmasi dalam rumah nie, boleh buat kawan baru kan? Ye ke idokk ? 

Mieyra ambik barang barang Mieyra yang boleh tahan berat tue masuk bilik. Mieyra tak tahu Mieyra letak ape dalam bagasi tue sampai boleh bertam gitu sekali. Batu kot. Hahaha.. Then, Mieyra pergi ambik barang yang Mieyra tak bawak balik kelantan kat stor. Barang di stor pun boleh tahan berat jugakk. Tak lama lagi sado lahh aku sebab angkat berat kan. Hhehehe

Lepas tue, Mieyra masuk bilik n tido. hahaha. Mieyra tak tau macam mana boleh tertido yang pastinya Mieyra tertido. Apabila Mieyra bangun tue Mieyra pergi mandi. Owh ! Caught me right ? Mieyra tak mandi lagi time tue. N pergi daftar kolej pun tak mandi lagi hahaha. Excited sangat nak tahu rumah ..

Lepas mandi Mieyra kemas barang masuk dalam almari. Petang tue pulakk Mieyra keluar kejap pergi shopping beli barang keperluan macam sabun basuh baju, maggi, shampoo n so on lahh..

Balik kolej tue, kemas barang yang dibeli baru boleh rehat betul betul. Tapi sebab hari pertama kat Bertam nie kan.. Memang taklehh dukk diam memandangkan sekarang Mieyra dah ade "jiran". So Mieyra pergi jalan jalan rumah diorang, diorang datang jalan jalan rumah Mieyra. Macam tue lahh.

Okehh ! Dah habis cerita pasal kelmarin. Ibarat throwback lahh nie. Throwback first day in college for another semester. Mieyra sebenarnya nak bukak blog semalam, sebab rindu sangat dengan blog kesayangan nie haa.. Tapi tak sempat nak buat macam mana kan? 

Tak sangka sekejap jehh Mieyra dah masuk semester 2. Well, in this semester i hope i will one to get a dean list (Dekan) Dah takk nakk main main. Tak dapat dekan pun dapat 3.00 above dah kira ok kan? Tapi kalau dapat dekan lagi baikk. Doakan Mieyra ehh ! Mieyra tengah cuba berubah dari malas nak jadi rajin. Cehh ! Boleh percaya ke? Hehehe. In Sha Allah.. Mieyra boleh ! Caiyokk ! Aja aja fighting !!

Mungkin lepas nie Mieyra akan busy. N mungkin takde masa sangat dengan blog. Mieyra agak blog kasayangan Mieyra nie akan bersarang segala lebah spiderman batman cicakman bagai. Tak sanggup nak buat blog nie bersawang macam tue huhuhuh :( Tapi apakan daya.. Demi pelajaran kan? Mieyra cuba cari masa jugakk nak bukak blog lepas nie. Mungkin buat masa sekarang Mieyra tak boleh join mana mana GA or Segmen. Tapi kalau ada masa Mieyra join k :D

Okeh ! Tue jehh untuk entry kali nie.

Adios sinyorita !

Babaii :)




 

Omaigadd I'm In Love ♥

26/11/2015
5.00 PM
Hye ^^
Ehemm .. Haa ! Mesti korang tertanya tanya tuhh sapekah gerangan yang berjaya menambat hati kecikk Mieyra nie. Ehh ! Hati Mieyra nie kecikk ke? Ye laa kecikk, kan sebesar genggaman tangan jehh. Genggaman tangan Mieyra nie kecik je sebab tuhh Mieyra cakap hati Mieyra nie kecik. Hahahaha~~
Okeh ! Back to the story. Cuba teka lahh sape? Hehehe. Cer tengok sendiri lahh !
*Gambar kat atas nie lahh yang buat Mieyra fall in love to. Aigoo~~

Ehh ! Orang yang buat Mieyra fall in love tuhh is that little kid ok. Not the big boy intead. Mesti korang tertukar nie Mieyra tahu. Hahahaha. Saje nak main main jangan marah^^

Well, who is that little boy in that picture. Haa ! Mehh nak kabo.. Sepanjang Mieyra stay kat rumah nie, Mieyra asyik tengok tv jehh. Pantang tv tu 'tak berpenghuni' mesti Mieyra akan bukak n tengok cerita yang best best. *Mesti otak aku akan tepu nanti naik semester nie caye lahh !
 
Nak dijadikan cerita, ada suatu malam tuhh Mieyra tak boleh nak tido. Mata nie degil tahap dewa tak mau tutup walaupun dah suruh tutup. So, Mieyra pun bukak lahh tv konon konon ada lahh cerita menarik untuk ditengok. Tapi takde. So, Mieyra bukak channel 393 *Bagi pengguna astro anda akn tahu ini channel ape Time tuhh, channel tuhh mainkan rancangan variaty show. Biasa lahh, korea memang banyak rancangan macam tuh. Variaty show tuhh tajuk dia "Oh ! My Baby". Rancangan nie pasal cara cara ibu bapa di korea membesarkan anak diorang. 
Rancangan nie familiar dengan rancangan yang satu lagi tuhh tajuk dia "The Return Of Superman". Tapi bagi Mieyra Rancangan Oh! My Baby nie lagi best lahh. Mungkin sebab budak budak tuhh kiut termasuk lahh budak dalam gambar tu...
*That little cute boy name Tae O.

Just like i said before, Mieyra nie bukannya fanatik sangat dengan Korea nie tapi bila Mieyra dah mula minat dengan sesuatu tu Mieyra akan minat. Mieyra sanggup tido lewat pada hari selasa just nak tengok rancangan nie. Hehehe~~

Actually, dalam rancangan nie ada 4 berlainan keluarga dan lain lain budak. But, dalam ramai ramai budakk tuh Mieyra tertarik sangat dengan si Tae O nie. For me, he's really cute and adorable.*Walaupun kadang kadang dia nakal. 

Mieyra try search rancangan nie di goggle. Mieyra nak download nak bawak "bekal" p kolej. Tapi takde n taklehh nak download. So sad kan ? Mieyra kena terima kenyataan lepas nie Mieyra dah takk lehh tengokk Tae O dah.. Jumpa Tae O bulan depan lahh pulak nanti Mieyra balik Kelantan T_T

Kalau korang nak tengok boleh lahh, rancangan nie setiap hari Sabtu jam 8.30 mlm di One HD channel 393. Ulangan pada hari selasa jam 11.45 mlm. Terpromote pulak hahaha~~ Kalau Mieyra tengok ulangan jehh sebab "ditentang" oleh my family kalau nak tengok nie. Family i tak suka korea k...


Nota kaki : Berkemungkinan esok Mieyra tak bukak lappy. Kalau tak bukak lappy mesti tak bukak blog kan? Sebab esok Mieyra kena packing barang untuk bawak balik bertam :-(




K dah ! Adios sinyorita !

Bye :)

Segmen Blogwaking dan Tambah Followers bersama Impiana Cik Yanie


26/11/2015
3.17 PM

Hye ^_^


Klikk banner !

Kbaiii :)



ZyraRoxx's Mini Giveaway: Buasir Otak the Komik

Hye ^_^
Korang nak tahu tak Malam tadi Mieyra scroll laju laju di bloglist Mieyra nie. Saje nak baca entry dari blog yang Mieyra follow. Then Mieyra jumpa lahh Giveaway yang ZyraRoxx buat nie. Mieyra tertarik nak join so Mieyra join lahh..
Kalau nak join jugak klikk the banner k sayang ! Tak rugi pun join giveaway nie. Hadiah yang dapat nanti pun menarik meletop kebabomm lahh. Hehehehe ~~
Kbaii :)

Tak nak balik Tam tam !

25/11/2015
8.37 PM
Hye ^_^
Not in mood, sedih, kecewa .. Tu semuanya feeling yang Mieyra rasa sekarang nie. Sebab... Sebab.. Sebab... Hari sabtu nie Mieyra dah kena balik ke pangkal jalan. Haa ! Dah kena balik Bertam untuk sambung semester 2 di uitm. Rasa macam kejap jehh dukk kat rumah nie haa. Pejam celik pejam celik dah kena balik Bertam n jumpa kolej kesayangan.


*Andai saje aku boleh undurkan masa.. Inginku undurkan waktu kepada masa mula mula semester break tu. Hahahaha~~


Nak dijadikan cerita, Mieyra baru jehh rasa feeling macam tuh. Pagi tadi tengah hari tadi takde pun. Malam nih jehh feeling ala ala tak sanggup nak tinggalkan home sweet home gituu. Pasaipa tetiba rasa macam tuh? Haa.. Sebab Mieyra baru jehh berwhatsup dengan kawan Mieyra yang sorang nie. *Kawan sekampus Mieyra. Dia mintak number pak cik prebet kat sana. *Maklumlah i nie jenis yang simpan semua number. So, diorang mintak dengan Mieyra. Kawan Mieyra nie cakap lahh dia dah nak pergi sana. Tetiba pulak hati nie rasa sayu. Sayu gilerr nak leave my hometown !


Kebetulan diorang malam nie dah kena pergi sana dah. Sebab diorang tuhh JPK kan. JPK tuh ape? JPK was like Jawatankuasa Kolej. You know, orang yang settlekan tempat dan penginapan pelajar. Haa.. Diorang lahh. Nasib baik Mieyra tak terpilih walaupun Mieyra pergi jehh interview JPK dulu.. Hehehehe..


Ape pun time goes by... And i have to accept it ? Mieyra pergi untuk belajar tinggi tinggi untuk berjaya. For my mom and dad and also for negara. Yeahh ! That's the spirit .. Right.. Right.. Right... ?

Kesian lappy dari pagi sampai malam tak rehat sebab tuan dia nie asyik bukak dia sebab nak mendownload cerita yang best best. Takpe laa lappy, nanti kau boleh rehat puas puas nanti balik Bertam sebab tuan kau akan busy n takde masa dengan kau. Nanti kau akan tahu erti kesunyian. Hahahaha


Ermm.. Dah takde ape nak tulis dah. Sape sape yang baca ape yang Mieyra tulis nie mesti cakap Mieyra nie sedang merapu dengan feeling sendiri di malam malam yang makin membuta nie kannn ? This is how i express my feeling actually.. Hikkkss^^ Okeyy lahh, nak tengok cerita favorite Mieyra Kau Aku Kita. Adios guys !
Kbaiii :) 

Mini GiveAway YanieYusuf.com


23/11/2015
9.10 PM

Hye ^_^


Nak join klikk banner k ..

Kbaii :)

GiveAway Poskad Vintage


23/11/2015
9.00 PM

Hye ^_^

Korang ! Tadi Mieyra scroll Mieyra punya bloglist, just nak baca post post daripada blogger yang Mieyra follow. And then, Mieyra tertarik lahh dengan satu giveaway nie.



Giveaway Poskad Vintage tau. Macam best jerr kan? Bukan macam, memang menarik lahh hadiah dia. Sebab tuh Mieyra tertarik bagaikan magnet menarik benda besi untuk join GA nie. Korang pun mesti nak join jugak kan? Seperti biasa lahh, klikk banner k..


*Nie hadiah kepada pemenangnya. Cantik .. Betul tak? Hehehe

Kbaii :)

Nuffnang Oh Nuffnang

23/11/2015
12.30 PM
Hye ^_^


Semenjak dua menjak nie Mieyra tertarik sangat dengan si Nuffnang nie. Ye lahh, sejak beberapa hari yang lalu Mieyra selalu tengok ramai yang post pasal Nuffnang. Actually, Mieyra dah tahu pasal benda alah nie. 


Bagi yang tak tahu mehh nak kabo. Nuffnang nie ialah iklan yang dibuat khas dari syarikat yang tertentu. Seolah-olah, pihak Nuffnang menyewa untuk mengiklankan something di blog kita. Kalau ada yang klikk pada iklan yang kita letak di blog kita, or ada yang visit or something, diorang akan bagi duit. Maksudnya, bagi 'gaji' lahh sbb ada orang klikk iklah tuhh di blog kita. Manyak untung woo ! Hanya dengan satu klikk je dah boleh buat duit kan?


Mieyra udah tahu lama kok psl Nuffnang. Cuma dulu takut nak buat bende bende macam nie. Ye laa, takut kena tipu ke hape. Tapi bila Mieyra blogwalking kt blog blog yang hebat lagi awesome nie, ramai je yang letak benda alah nie kt blog diorang. Itu laa antara faktor yang mendesak Mieyra untuk buat satu. Heheheh. 


Lagi satu sebab Mieyra fikir, jadi seorang blogger nie tak boleh takut nak buat sesuatu yang baru. Sebab blogger nie banyak cabarannya. So tak boleh lahh takut takut nie. Ye ke idokk ? Hehehe..
Faktor lain sebab nak buat duit of course. Yang penting tak perlu nak promote promote. *Sebab main promote nie memang Mieyra tak berapa nak suka hikkss Kalau boleh buat duit dengan Nuffnang nie dapat lahh menampung baget Mieyra sikit sikit. Boleh lahh Mieyra guna duit tuhh buat bayar yess. Hahahaha..
Kalau korang murah hati boleh lahh klikk iklan tu. Jangan dokk pikir Mieyra paksa pulak. Takde paksaan pun. Kalau korang klikk Mieyra boleh ucap terima kasih. Hehehe
Itu je nak cakap. Okeh lahh, Mieyra nak sambung download cerita Running Man. Hehehe.. Adios !!
Kbaiii :)

Mini GiveAway By Myra & Ina

22/11/2015 9.38 PM
Hai assalamualaikum, 


klik banner

Syarat Penyertaan

1. Follow blog  Ina.
2. Wajib follow Instagram (jika ada) @flowery.dot
3. Like fanpage 

Senarai Hadiah

Sweatshirt 2x di Flowery.dot


 Shawl Hanis Zalikha 2x

Crispy choco jar 2x

Necklace 2x di flowery.dot
Pemilihan Pemenang

Blog;
Top Refferal & Random

Instagram; 
1. Like paling banyak
2. Tag paling banyak
3. Random

* Jika peserta melebihi 100 orang, hadiah akan ditambah

Liebster Award !!

21/11/2015
10.50 PM
Hye ^_^
First of all, Mieyra nak bagi penghargaan kepada someone yang telah tag atas nama Mieyra untuk join ini punya award. Siapakah yang tag Mieyra ? Hahaha ..
Jeng jeng jeng ...
Tak nak main main lagi. Hehehe. Terima kasih kepada Syadiya Safiah kerana tag Mieyra. Nak tak nak kena join jugak award nie. Bukan tak nak, memang nak pun.. Ehh berputar belit lahh pulakk hahaha 

Okeh shall we start ? Gerak gerak jari sikit takut kejang. Hehehe. Exceli, liebster award nie bukan sebarang segmen tau. Libster award nie adalah untuk para blogger yang awesome kat luar sana yang follower blog diorang kurang dari 400 followers. Tujuan award nie adalah untuk menaikkan ranking blog yang kurang follower termasuk blog Mieyra. Blog Mieyra memang jelas lagi sahih lahhh. Sebab blog baru kan. In Sha Allah slow slow Mieyra akan menaikkan nama blog nihh..

Ada beberapa rules untuk award nie. Antaranya ialah :

1) Korang kena ucapkan terima kasih kepada orang yang telah mencalonkan. Korang kena letak link entry korang di blog mereka.

2) Korang wajib tampal atau tepek kasi ketat gambar "Libster Award" di blog korang.

3) Jawab 6 pertanyaan yang ditujukan untuk korang 

4) Berikan 6 fakta tentang diri korang

5) Calonkan 5-6 blog yang mempunyai kurang daripada 400 follower yang korang fikir layak dapat Libster Award.

6) Reka 6 soalan baru untuk dijawab oleh calon terpilih.

7) Sila maklumkan kepada calon bahawa mereka telah terpilih untuk menerima Liebster Award.

___________________________________________________________________

Okeh buat senaman muka sikit. Nervous pulak nak jawab soalan nie. Macam soalan final exam omaigad . Hahaha ..

6 Pertanyaan yang Syadiya Safiah bagi kat Mieyra :

1) Siapa yang faham korang?
Jawapan : Of course my mom and dad yang faham Mieyra. *Yang kedua Mieyra punya gang hee

2) Apa yang paling malang dalam hidup korang?
Jawapan : Ermm. Ape erkk? Yang paling malang ialah time kelas Mieyra habis lewat. Hampir Maghrib baru Mieyra sampai kolej n boleh rehat.

3) Korang friendly tak ?
Jawapan : Senang je. Mieyra memang seorang yang friendly. Mieyra akan tegur sape sape je tapi kalau Mieyra dh takde pape nak cakap dengan seseorang tu, situasi akan jadi macam *krikk krikk..

4) Perkara paling malu pernah terjadi ?
Jawapan : Nak bagitahu pun malu tapi kena bagitahu jugak.. Perkara paling memalukan bagi Mieyra ialah Mieyra tertukar bilik time mula mula masuk Uitm dulu. Orang dalam bilik tu tanye Mieyra carik sape? Mieyra just cakap cari kawan walaupun Mieyra bukan nak carik sape sape. Nk cover malu doe.. Hahaha

5) Benda yang korang paling sayang.
Jawapan : Benda kan? Benda yang Mieyra paling sayang ialah Mieyra punya lappy n telefon bimbit. Sayang sangat sangat.

6) Nama penuh korang apa?
Jawapan : Nama penuh Mieyra ialah Nur Azmira Azrin Binti Azha@Azhar

_____________________________________________________

6 Fakta tentang diri Mieyra :

1) Pemalu *Terutama dengan lelaki yang Mieyra tak kenal

2) Suka mengedit gambar

3) Suka tengok cerita korea

4) Seorang yang sabar

5) Sangat sensetif

6) Degil

__________________________________________________

5 Blog yang bagi Mieyra layak dapat Liebster Award :


2) Hana




___________________________________________________

6 Soalan yang perlu korang jawab :

1) Ape pengalaman menarik yang korang pernah alami

2) Pernah melancong tak? Sila nyatakan nama tempat tersebut

3) Waktu free korang buat ape?

4) Pernah ada crush tak? Nyatakan kenapa anda suka dia.

5) Seseorang yang korang perlu bila korang sedih ?

6) Warna kegemaran korang.

_________________________________________________

Okeh Mieyra dah selesai tugas Mieyra. Kepada yang Mieyra tag tu sorry k anda menjadi mangsa Mieyra hahaha. 

Addition kepada yang Mieyra tag : Sila tinggalkn link Liebster award yang korang buat kat comment dibawah ya! Mieyra nak baca hehehe .. Be sporting guys :D

Kbaii :)


Lappy Looks Brand New One


21/11/2015
12.09 PM

Hye ^_^

*Pakai earphone and into my own world

Annyong Guys ! Lama tak buat entry untuk diri sendiri kan? Haiihh. Elekk laa.. Baru beberapa hari tinggal blog.

Bukan tinggal sangat pun sebenarnya. Mieyra bukak lahh blog kesayangan nie. Hari hari bukak cuma tak buat entry je. Habis tuh Mieyra bukak blog buat nape kalau tak buat entry? Hahaha

Macam lah bukak blog nie just untuk buat entry je kan? Banyak benda sebenarnya Mieyra buat dengan blog nie. Salah satunya Mieyra baca orang lain punya entry. Dh Mieyra not i mood nk taip n jejari runcing Mieyra tak nak menari nari atas keyboard macam hari nie Mieyra just jalan jalan sambil follow follow blog orang lain. Mieyra suka baca orang lain punya blog kalau Mieyra malas nak buat entry. Suka baca para blogger yang hebat hebat nie merapu di blog diorang. Hehehe *Jangan marah.


Lagi satu, punca Mieyra malas nak buat entry di blog nie sebab Mieyra hantar lappy Mieyra yang "sakit" nie pergi "klinik". Ya, for some "checkup" lahh takut takut ada ape ape masalah. Mmg ada pun. Biasa lahh dah lama bekerja dengan tuan dia yang tak faham perasaan si lappy nie. *Lappy ada perasaan ke ehh? Yang selalu suruh kerja overtime hahaha. Jahat sungguh tuan dia.

Kadang kadang lappy pun perlu pergi servis. Sekali sekala ape salahnya. Dah setahun kot lappy berkerja dengan Mieyra, buat assignment buat kertas kerja n so on. Mieyra pun hantar lahh dia p kedai komputer. Suruh tengok tengok ape yang patut sbb dua tiga hari sebelum Mieyra hantar tue lappy asyik hang je. Nak buat kerja pun susah. Habis Rm60 hinggit hantar dia p sana. Tapi servis dia memang terbaik bakk hang! My lappy looks like brand new after that. Mieyra felt so happy. 

Harap lepas nie lappy dh tak meragam dh. 

Kbaii :)

GIVEAWAY: 100 Followers Celebration By Zanna Ghazali.


21/11/2015
12.00 PM

Hye ^_^

Guys ! Jom join GA nie. Hadiahnya pun menarik..


Klik banner untuk join k ..

Kbaii :)


Segmen : Jom Kenali Follower Anda By Mawar Sufi


21/11/2015
11.31 AM

Hye ^_^

Hari nie Mieyra tertarik nak join segmen kat bawah nie haa ..


Klik kat banner kalau korang nak join erkk :)

Serba sedikit about myself :

**Menetap (Negeri) : Mieyra stay kat Kelantan

**Kejaya/Study : Full time study at Uitm Pulau Pinang Kampus Bertam

**Sebab anda Blogging : Sebab Mieyra Blogging just nak anggap blog nie sebagai diari online yang Mieyra boleh share pengalaman or anything about me to rakan rakan di alam maya :D

**Pernah join mana mana Blogger Club ? : Jawapannya tak pernah tapi berkeinginan nak join. Tunggu masa yang sesuai hahaha..

Nyatakan kelab tersebut : In Sha Allah akan datang :)

Yang ditag : IZYAN YAN & FIXQRI MALEK

Kbaii :)

Segmen : Bloglist Meletop Sheila Inpire


16/11/2015
12.10 PM

Okeh ! Hari nie Mieyra join ini punya segmen..


Seperti biasa, kalau nak join just klik the banner ok. Semua syarat segmen ada kat situ.

Ok done ! Adios !

Kbaii :)



Segmen : 1ST Giveaway MagicBaked

16/11/2015
12.20 PM

Another segmen Mieyra join ! Cer tengok banner kat bawah nie :D

klik banner untuk join ye guys !

Yang ditag : Sabrina SA & Azey

Maaf kerana anda menjadi mangsa tag Mieyra hahaha :D

Done !

Kbaii :)

Chapter 6 : Adios Anatomy !!


15/11/2015
11.00 PM

Hye ^_^

First time update kan blog di tengah malam membuta nih. Maklumlah mata nie mogok tak mau tido sebab tadi dh jadi sleeping beauty yang agak lama. Makan terlampau banyak n tido pun banyak. Mau tak chubby aku. Rasa takut pulak nak check berat badan nie. Kalau betul betul naik pengsan lahh i. Hadoiii..

So, sebab mata nih mogok Mieyra pulak mengambil mood malam membuta nie nak buat entry. Okeh, entry Mieyra kali nie nak tau nak cakap bende sebenarnya. Tapi tengok title yang terpacak kat atas nih pun dah tahu kan.

As you all know, or some of you might don't know. Haritu result exam semester 1 Mieyra dah pun keluar ? N result nya ? Jeng jeng jeng.. Suspen tak suspen tak ? Hahahaha

Ermm, result Mieyra ok sebenarnya. Malah kalau Mieyra bagitahu pointer Mieyra pun korang mesti akan cakap "Alah, ok lahh dapat tuuttt". Tapi bagi Mieyra, Mieyra tak berapa sangat puas hati. Because i know that i can do better. Tapi Mieyra mengaku lahh semester nihh Mieyra banyak main main. Tengok cerita dalam lappy sedangkn keesokkannya exam. Yup, banyak sangat main sebab tu Mieyra dapat pointer rendah sikit. Takpe, sebagai pengajaran jugak untuk Mieyra kan? Kalau lahh Mieyra boleh tinggalkan sifat malas Mieyra nie kat rumah je. Tak payah bawak pergi Bertam kan best. Hahaha

But Mieyra still bersyukur dengan result tu. Sekurang kurangnya Mieyra takde repeat. Yeahhh ! Feeling yang tak kena repeat tu lahh yang paling best. Rasa nak terloncat loncat macam bunny jeh. Hehehe. 

Sebelum result keluar Mieyra nervous tahap dewi ketujuh bak hang. Memang tak senang duduk time tuh. Sebab i was so scared if i gonna repeat the anatomy subjek. Bila result keluar n Mieyra tak perlu repeat anatomy i felt like wow ! Ohsem gilahh ! Alhamdulillah. N perasaan tu semakin menjadi jadi bila Mieyra tahu Mieyra tak perlu repeat. Wohoo !

Kalau korang nak tahu, dalam bertimbun subjek yang Mieyra study tue, anatomy is the most killer subject bagi Mieyra. *Walaupun carry mark and final exam chemistry Mieyra yang paling tercorot n rendah


Nak tahu kenapa Mieyra kabo anatomy killer subjek? Haa ! tu yang nak habak nie korang dengaq sat noh ! 

Subjek anatomy yang Mieyra study nie just basic je. Basic pun kena study 14 chapter bak hang. 14 chapter tu boleh krem otak aku nih kejap. Subjek menghafal macam anatomy nii mmg Mieyra minat tapi kalau dah 14 chapter kena study dalam masa 2 or 3 hari korang rase ? Storage kat otak Mieyra terlampau overload dh time tu. Rase macam kena clear memori yang lain baru boleh buat masuk memori yang baru. Hahaha. Time tu jugak lahh Mieyra buat kerja yang tak berapa nak betul sikit. Ape yang Mieyra buat? Heee ...

Malam sebelum final anatomy tu, Mieyra memang takleh nak study dalam bilik. So boleh pulak kawan Mieyra ajak study kat jalan raya kat luar nuh? Bukan ke kerja gila namanya tu? Hahaha. Tapi Mieyra setuju jugak. So study lahh kitorang di tengah2 jalan raya malam tuh. Tapi korang jangan salah faham, jalan raya tuh tepi kolej je bermaksud takde kereta pun nak lalu kawasan tu. Tapi best ahh study in the middle of the road gitu. Dengan angin sepoi sepoi bahasa. Lain kali tak buat dh. Hahaha.

Time dalam dewan exam tuh, Mieyra confident giler giler jawab soalan anatomy tuh. Tup tup Mieyra keluar je dewan soalan yang Mieyra confident teramat sangat jawab tu salah. Mieyra rasa nak kunyah je kertas soalan anatomy tuh. 14 marks Mieyra hilang ko rasa? Mmg tak senang duduk time tu. Tapi sekarang ya rasa bersyukur sangat tak perlu jumpa anatomy sampai bila2. Gonna say bye bye to anatomy. We breaks here. I'm not going to couple with you anymore hahaha !

So, tu lahh story antara Mieyra n encik anatomy untuk satu semester. Nampak tak berapa nk ngam sangat kan 'relasionship' kitorang?

Kbaii :)

Segmen : 3D Puzzle Giveaway By Iy&Syarizwan

15/11/2015
9.00 PM



Korang ! Mieyra ada join satu segmen nie tau ! Cer tengok banner kat bawah nie. Hehehe :D

Amacam ? Ape ? Berminat nak join jugak ? Simple je. Klik the banner k. 

Kbaii :)

Chapter 5 : Mieyra's Daily Routine

12/11/2015
2.00 PM

Hye ^_^
Hello uolllss ! What up guys? So how are you guys been today? Fine? Great! Inggeris berterabur bak hang. Mieyra memang suka merojakkan bahasa nih. Hehehe. *Jangan kecam k.
So, as you guys know i was having a semester break and sit home doing nothing. Mereput kat rumah je lahh. 

Hari hari kerja Mieyra menghadap bende alahh nie je. Maklum lahh takde kerja kan. Setiap pagi Mieyra bangun n sembahyang subuh lepas tu tido balik. Memang tak sesuai dijadikan calon menantu kan? Hahaha. That's me actually. Lagipun Mieyra lambat lagi nak kawin hikkkss.

Mieyra tido kejap lepas subuh tu and then bangun dalam pukul 8 macam tu. Takde laa lama sangat pun tido lepas subuh tu. Mieyra bukan jenis yang bangun lambat sampai pukul 12 macam tu. No no no. 

Lepas bangun, Mieyra mandi makan and help my mom ape yang patut. After that, Mieyra akan bukak TV dulu. Memang semenjak duk kat rumah Mieyra "bersahabat" baik dengan TV. Maklumlah, kat Bertam takde TV. Kalau ade pun memang takd kesempatan nak tengok. Mieyra bukak TV pun bila TV tu tak "dikuasai" oleh adik Mieyra. Biasanya time diorang pergi sekolah lahh. Kalau Mieyra bukak TV Mieyra suka tengok channel astro warna. Sebab? Hahaha. Entah lahh. Astro warna tu banyak rancangan yang boleh buat Mieyra gelakk sakan sampai tak ingat dunia. Kalau kat Bertam, Running Man je akan buat Mieyra gelak camtu. Huhuhu. 

Sekurang-kurangnya cerita kat astro warna tu buat Mieyra tersenyum always. #DeepMeaning 
Kalau dah takde cerita nak tengok, Mieyra akan menghadap dua gadget kesayangan Mieyra. Cerr teka? Haaa. Gadget tu ialah phone n lappy Mieyra. Memang hari hari akan bukak dua bende alah nie. Phone dulu lahh yang akan Mieyra cari. Ibaratnya phone nie nyawa Mieyra. Kalau phone Mieyra akan bukak whatsup, wechat n instagram lahh. Tengok isu2 dunia yang penuh dengan #HipsterMalaya nihh. Hehehe

After that, Mieyra pasang lagu n bukak lappy. Kalau lappy nie Mieyra bukak macam2. Biasanya, first Mieyra akan bukak blog dulu lahh. Maklumlah dh kembali ke dunia blogger nie taklehh tinggal blog. Kalau rasa in mood nk buat entry macam sekarang Mieyra buat. Tapi.. Kalau takde idea nak buat entry Mieyra akan Blog walking je. Blogger akan tahu lahh ape tu Blog walking kan? Mieyra suka berblog walking nihh. Sebab macam2 entry Mieyra boleh baca dari blogger yang lain. Selain tu, Mieyra blh tengok creativity seorang blogger dlm hias blog diorang. N Mieyra mengaku, blog diorang semua cantik2. *Kalau korang nk Mieyra jalan2 kat blog korang blh linkkan blog korang kat bwh nih ye. Kena scroll sikit sampai bawah

Kalau line kat rumah nie laju sikit Mieyra biasanya download cerita yang best best. Macam hari tuhh Mieyra rela bangun awal pagi sebab nak download cerita Polis Evo. Alahh, cerita yang paling win sekali kat panggung tu. Yup, cerita tu lahh. Mieyra dh lama nk download cerita tuhh akhirnya boleh jugakk hee :D Satu lagi, Mieyra nie pengumpul tegar cerita Running Man. Yup, i am a little bit like kpopers sometime. And i know a little bit about Korea. Takde lahh despret sangat tapi tahu lahh sikit2. Hehehehe. Mieyra akan download semua episod RM tu dalam lappy n simpan leklok dalam hardisk Kalau ada masa Mieyra tengok lahh.

Tu routine Mieyra kalau dukk kat rumah laa. Kalau tetiba kawan2 Mieyra ajak keluar jalan2 memang Mieyra akan ikut sebab bosan derr dukk kat rumah makan tengok TV makan tengok TV tido jehh.

But then, pejam celik pejam celik Mieyra dah nak kena balik Bertam hujung bulan nie. Rasa macam .. Nak nangis pun ade. Bukan ape, nak nangis sebab nanti routine Mieyra yang sekarang dh tak sama dah. Nanti kena bangun awal nak g kelas. Mieyra pun dah beli tiket bas nk g sana nanti. Huaaaaa~~

And guest what, tomorrow my result will come out. OMG !! Serius Mieyra berdebar tapi Mieyra buat2 tak tahu walaupun Mieyra nak tahu sangat. Jangan sape2 tanya Mieyra esk brape yang Mieyra dapat sebab Mieyra nk off phone selama beberapa minit. Hahahaha.

Wish me luck for tomorrow guys ! Adios !

Kbaii :)

Chapter 4 : Fly To Langkawi #ThrowbackPart2

10/11/2015
10.00 PM
Hye ^_^

Hello uollss ! Lama tak mengupdate blog kan? Baru tiga hari dah cakap lama. Hahaha. Mieyra busy sikit dua tiga hari nie. Cehh. Busy lahh sangat ann. Tak de lahh busy sangat actually. Just banyak kerja rumah nak kena buat plus line internet kat rumah Mieyra nie problem siked. Kalau line problem nk update pun jadi malas. 

Okeh, Mieyra rasa entry kali nie Mieyra nak sambung story Mieyra yang hari tu lahh. Boleh ann? Hahahaha. Bagi yang tak tahu, entry kali nie sambungan dari entry INI. Boleh baca entry tu dulu kalau tak, tak tahu story laa korang. Cehh, ade ke yang nak baca story Mieyra nie. Hahaha. Mieyra nie perasan je lebih :p

Where do i start erkk ? Ermm, owh. Okeh. Yang the next day tu ann? Hahaha. Next day, maksudnya hari kedua Mieyra kat Langkawi tu, kitorang bangun awal. Bangun awal bukan nak siap2 sangat pun, bangun just nak sembahyang subuh. Then, ade je yang siap awal lepas tu tido balik. The rest, lepas sembahyang subuh tu tido kejap lepas tu bangun siap2. Penat sangat tu. Hahaha. 

Cu teka kitorang pergi mane untuk hari kedua di Langkawi nie? Takk lehh jawab ann? Huhuhu. Kitorang pergi Island Hoping. Kalau korang datang Langkawi nie korang mesti harus wajib datang situ. Sebab korang boleh teroka macam2 pulau yang ada kat situ. Mieyra tak pernah tahu pun 'kewujudan' Island Hopping nie. Mula2 tu Mieyra ingat 'Island Shopping'. Kawan Mieyra yang perbetulkan balik. Hahaha. Memang kelakar lahh !

Bagi korang yang tak faham ape itu Island Hopping, mehh nak kabo. Island Hopping nie macam kite pergi satu pulau ke satu pulau yang lain. Sebab tu namanya "Island Hopping". Seolah olah kite "hopping" dari satu pulau ke pulau tu. Nak pergi naik ape ye? Kena lompat ke? Hahaha. Nah ! tu yang best. Pergi sana naik speed boat. Mieyra tak pernah naik speed boat nie, kawan Mieyra tanya Mieyra "Weh, kau pernah naik tak bende nie?" Mieyra pun jawap laa "Tak pernah". Then, kawan Mieyra pun cakap "Nanti kau rase lahh". N i had feel it. Rase ape erkk? Hahaha, saje nk buat korang suspen. Dh name pun speed boat kan? Naik bende alahhh tu memang laju gilahhh ! Mula2 tu slow lagi, lps tengah2 lautkan tu memang korang rase lahh. Macam nk terbang pun ade. Hihihi


Yang kat atas nie gmbr time Mieyra n gang naik speed boat tu. Time nie, boat tu berhenti sebab nak tunjuk pulau yang ada kat situ. Kalau tak memang tak lehh nak selfie lahh, mahu terjunam telefon dalam air korang buat lahh. Hahaha. Please.. Just ignore my face. Macam muka tak mandi tapi kitorang mandi k. Muka nervous time tue. huhuhu*malu


Antara gambar pulau yang sempat kawan Mieyra snap. Cantik sangat.

First pulau kitorang pergi ialah Pulau Dayang Bunting, sampai sana kitorang ada sejam nak terokai Pulau tu. Lepas tu we had to move to another island. Kat Dayang Bunting ade ape erkk? Ade macam2. Yang penting sekali ade Cik Nyet kat situ. Banyak pulak tu. So boleh lahh say hello to them. 



Gambar yang nie pulakk, lepas kitorang penat hiking kat Dayang Bunting tu, ade tasik yang teramat sangat lahh cantik kat situ. Kitorang boleh je nk mandi ke ape but we prefer to rendam kaki sahaja. Boleh lahh buat hilang penat menghiking tu.



Lepas tu kitorang pergi ke pulau yang kedua pulak, Pulau nie Mieyra tak tau name dia ape. Tapi pulau yang kedua nie ade banyak sangat burung helang. Pak cik driver speed boat tu lempar ketulan ayam kat dalam air n burung helang tu pun turun ambik. Depan mata bohh ! Best gilerr dapat tengok burung helang yang real depan mata. Pulau yang ketiga pulak nama dia Beras Basah Island. Jangan tanya Mieyra kenapa dia buat nama macam tu sebab Mieyra tak tahu. Hehehe. Kat Pulau tu kalay korang nak mandi pantai pun boleh lahh. Sebab pantai dia bersih n cantik. Kitorang tak mandi pun..


Kitorang just selfie jerr.. Hehehe

After that kitorang balik ke jeti n going back to the hotel. Mandi, sembahyang n rehat kejap lepas tu kitorang pergi dekat underwater world. Tempat yang banyak species ikan tu. Yup, kat situ lah.





Banyak jugakk ikan kat situ. Tapi dalam banyak2 ikan, ikan piranha je takde. Mieyra cakap kat kawan Mieyra, kalau Mieyra tak jumpa ikan tu Mieyra tak nak balik tapi tak jumpa takkan nk dukk kat situ ann? Hahahah

After underwater tu, kitorang pergi kat beras terbakar, sejarah Langkawi tu kan. Sempat lahh tengok beras terbakar tu. Tapi gang Mieyra yang lain sibukk pilih baju. Mieyra just beli ubat gamat je yang umi Mieyra kirim kat Mieyra. Lepas tu Mieyra dukk dalam kereta sebab pening lalat kejap. Maklum lahh, first time naik speed boat tu ann n Mieyra nie jenis mabuk laut. Dukk dalam kereta pun seolah olah still dukk kat laut lagi. Huhuhu.

Next destination, sebab malam tu kitorang tak tau nak buat mende, kitorang just pergi tengok wayang yang ada kat situ. Cerita yang kitorang nak tengok tu pukul 9. So, sebelum tu kitorang sempat pergi beli coklat n gula2 sebagai ole ole nak buat balik. Satu tempat je yang femes jual bnyk jenis coklat n gula2 kat situ. Nama ape erkk ? Haji Ismail ke ape. Macam tu lahh. Coklat dia pun murah2. So, sape2 yang nak beli coklat kat Langkawi tu bolehh lahh pergi tempat tu.


 The last witch hunter. Movie yang Mieyra n gang tengok malam tu. After that kitorang balik hotel. Mandi, sembahyang n packing barang untuk balik. Biasa lahh, barang jadi banyak lahh sebab banyak sangat memborong kann. Beg Mieyra paling berat time timbang kat airport. Hahaha.


Pagi tu kitorang bangun, siap2 n check out from hotel. Kitorang sarapan dekat depan underwater tu. Makanan dia memang best. Nasi n banyak lauk n kuah boleh pilih. Harga pun berpatutan lahh. Cehh, terpromote pulak. After that kitorang pergi jalan2 keliling tempat tu since flight balik Kelantan pukul 12 tengah hari. Dalam pukul 11 lebih gitu kitorang pergi airport. Buat check in flight n balik Kelantan. Mieyra tido je dlm flight sebab teramat letih.





Say bai baii tu Langkawi. Cehh. Nampak tak muka sedih nak tinggalkn Langkawi tu? Huuhuh. Sampai rumah dalam pukul 2 terus mandi sembahyang n sambung tido. Adik2 Mieyra tak sabar nak tengok ole ole, Mieyra just biarkn je. Jahat nya. Hahahaha.


Okeh, yang nie antara tiket untuk masuk tempat tempat yang ada kat sana. Saje snap sebab nak buat kenangan. Hehehehe.

Tu saje entry Mieyra kali nie. Panjang berjela jela Mieyra berstory hope ada orang baca. Hehehehe.

Kbaiii :)